remaja

DISCUSSION ROOM TO DISCUSS ALL ABOUT TEENAGERS AND ALL THEY NEED.
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 PENGALAMAN CINTA PERTAMA

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 36
Registration date : 2008-04-03

PostSubject: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Thu Apr 03, 2008 1:12 pm

Or sesape sudi nk share cinta pertama mereka leh share kat sini... kot ada nasihat berguna nak di kongsi bersama ke.. tak pun tip blind date ke...tak pun tip nk jadikan cinta pertama tu yang jadi cinta selamanya ke.. jangan segan-segan k...
Back to top Go down
View user profile http://remaja.forumotion.net
mujaheed
PMR
PMR


Number of posts : 12
Registration date : 2008-04-03

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Fri Apr 04, 2008 6:07 pm

pengalaman pertama...mencintai tetapi tidak dicintai......pengalaman kedua mencintai dan dicintai.....bg yang lain cerita dulu....mujaheed kemudian la ye.....malu nak cite...hehehehhe.....
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 36
Registration date : 2008-04-03

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Sat Apr 05, 2008 12:11 pm

Cinta ketika remaja, adakah ia perlu, harus atau tidak? Terdapat pelbagai pendapat tentang hal ini namun bagi saya cinta sesama insan ketika remaja boleh dijalinkan asalkan masing-masing tahu batasan dan mengawal perasaan cinta itu.

Perasaan untuk mencintai dan dicintai memang tidak dapat dielakkan oleh semua insan terutamanya bagi remaja. Perhubungan ini seharusnya membawa kesan yang positif bagi remaja kerana mereka mempunyai pendorong untuk memberi galakan atau persaigan dalam bidang pelajaran selain daripada ibu bapa mereka yang sentiasa mendoakan kejayaan mereka.

Namun remaja haruslah mengamalkan sikap berhati-hati dan tidak melanggar batasan adat timur dan agama semasa bercinta. Mereka seharusnya mengikut perasaan remaja mereka dan sama-sama belajar untuk menjadi orang dewasa yang lebih baik.

Ramai pasangan yang melafazkan cinta, tetapi sebenarnya mereka tidak mengetahui mengapa dan Kenapa mereka bercinta. Alam percintaan sememangnya indah, bagi pasangan yang sedang asyik dilamun cinta, dunia ini ibarat mereka yang punya.

Namun begitu masih ramai yang tidak mengetahui apa itu cinta dan bagaimana mahu menjadikan ikatan cinta yang dijalin akan terus membawa ke jinjing pelamin. Kefahaman tentang konsep cinta antara lelaki dan wanita perlu diketahui serba sedikit agar hubungan cinta yang dijalin tidak membawa kepada kekecewaan.
Back to top Go down
View user profile http://remaja.forumotion.net
kaki ayam
PMR
PMR
avatar

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Tue Apr 08, 2008 3:25 pm

cinta pertama mmg x leh nak lupa...semoga die dapat memaafkan aku dan bahagia bersama insan tersayang...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 36
Registration date : 2008-04-03

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Tue Apr 08, 2008 3:35 pm

memaafkan memang dapat, tapi untuk melupakan, susah skit kot. byk gak member yang dah couple tapi tak kahwin. may be lepas waktu belajar, masing-masing dapat kerje dan baru terperasan cinta yang sebenar tu lain kot..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://remaja.forumotion.net
kaki ayam
PMR
PMR
avatar

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Tue Apr 08, 2008 3:42 pm

cik admin ni da kawen kew??
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 36
Registration date : 2008-04-03

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Tue Apr 08, 2008 3:49 pm

kaki ayam wrote:
cik admin ni da kawen kew??


NI soalan cepu emas nie... tak boleh nak jawab ler kaki ayam ... saya kena jadikannya P&C .... sori ekh. tapi saya boleh mendiskusikan semua topik.
Back to top Go down
View user profile http://remaja.forumotion.net
kaki ayam
PMR
PMR
avatar

Number of posts : 15
Registration date : 2008-04-07

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Tue Apr 08, 2008 4:02 pm

hahaha....buat den golak ajo...
Back to top Go down
View user profile
norazlina binti abu bakar
UPSR
UPSR


Number of posts : 1
Registration date : 2011-12-07

PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   Wed Dec 07, 2011 6:10 pm

assalamualaikum...
kate org cinta pertama sukar di lupakan.so i nk tau la, mcm ne ye kite sbg seorang kakak or ibu yg ingin menasihati ank or adik serta bg sokongan pd dia yg baru sahaja putus cinta pertama mereka.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: PENGALAMAN CINTA PERTAMA   

Back to top Go down
 
PENGALAMAN CINTA PERTAMA
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
remaja :: Zaman Remaja-
Jump to: